Gebruikerslogin

Persberichten

Hiswa te Water primeur English Harbour 27 Cabin

aug
21

Compact maar verrassend ruim

Ondanks zijn geringe afmetingen heeft de English Harbour 27 Cabin alles aan boord wat je mag verwachten. Daarbij heeft hij door zijn lage kruiphoogte en zijn geringe diepgang een groot vaargebied. En is hij verrassend geprijsd. De English Harbour beleeft op de komende Hiswa te Water zijn primeur. Standnummer B10. 

In het oog springende kenmerken zijn de vrij rechte neus, de sprayrails, het gebogen chromen windscherm met getint glas, de skyline op het voorste deel van de opbouw en de targabeugel. Een handige vondst is dat deze niet vastzit met schroeven of andere moeilijke oplossingen maar met een knop aan weerskanten. Door deze eenvoudig uit te trekken is de beugel scharnierbaar. Goed bedacht is ook de aandrijving. Die is standaard een 30 of 75 pk saildrive. Bij dit type ontbreekt een schroefasinstallatie waardoor je niet alleen ruimtewinst boekt maar ook geen trillingen hebt en het motorgeluid tot een minimum wordt beperkt. 

Story topic: 
Geplaatst door raimond lees verder

Genomineerde Aquanaut Majestic 1300 OC alom geprezen

mrt
05

Aquanaut Majestic 1300 OCDe Aquanaut Majestic 1300 OC zal op de komende Hiswa één van de grootste publiekstrekkers zijn. Door zijn eigentijdse vorm, de stijlsteven, veel glas rondom, gekromde lijnen en moderne kleuren maar zeker ook door zijn nominatie van HISWA Motorboot van het Jaar 2017, waardoor dit motorjacht op deze beurs een niet te missen prominente plaats krijgt. 

De Aquanaut Majestic is door het publiek goed ontvangen. Dit blijkt uit de positieve reacties en de verkopen die intussen hebben plaatsgevonden. ‘Retro maar toch warm’, ‘ruimte als in een vijftien meter schip’ en ‘klassiek maar niet gedateerd’ waren gebezigde kreten. Ook de vakpers is unaniem enthousiast. Dit blijkt uit de diverse tests van watersportbladen uit binnen- en buitenland en natuurlijk uit de nominatie van HISWA Motorboot van het Jaar 2017. 

Voor Aquanaut Yachting betekent dit al de tweede nominatie dit jaar waarbij de werf in Sneek in Nederland en Europa tot de top vijf behoort. Mark Bakker van Aquanaut Yachting: “Door de moderne vormgeving en de toepassing van materialen van deze tijd is het een heel ander schip geworden. Een schip dat een grote groep aanspreekt. En daar zijn we best trots op.”

Story topic: 
Geplaatst door dopey lees verder

Bundeling van krachten

feb
13

Vri-JonJachtmakelaardij van der Veen en Jachtbouwer Vri-Jon DSA Yachts bundelen hun krachten. Tijdens Boot Holland 2017 is meer nieuws bekend geworden over deze samenwerking. Hieronder volgt het nieuws zoals dit gepresenteerd is tijdens deze watersportbeurs:

Van der Veen Jachtbemiddeling en Vri-Jon DSA Yachts zijn een samenwerking aangegaan waarbij de krachten zijn gebundeld. In de praktijk betekent dit dat Vri-Jon DSA Yachts de bekende stalen Vri-Jon motorjachten bouwt en Van der Veen Jachtbemiddeling zich bezig houdt met de verkoop er van.

Evert Jansen, directeur van laatstgenoemde onderneming: “Je ziet het vaker, dat jachtwerven ook jacht-bemiddeling er bij doen. Dat zou in ons geval betekenen dat we boten moeten gaan bouwen. Dat gaan we natuurlijk niet doen.” “Je moet doen waar je goed in bent”, zegt Patrick Jonas van Vri-Jon DSA Yachts, “en dat zijn wij in het bouwen van boten en niet zo in het verkopen er van.

Story topic: 
Geplaatst door dopey lees verder

Strak en brutaal de Fjord 42 Open

okt
24

Fjord 42 OpenIn 2007 deed Fjord alles en iedereen versteld staan met de 40 Open. Niks ronde lijnen en met teak betimmerd, maar strak in alles in combinatie met moderne materialen en aandrijvingen van nu die de boot ongeëvenaarde topsnelheden gaven. Gewaagd maar meteen populair. En beloond met de uitverkiezing tot Boot van het Jaar in eigen land maar ook Europees. Nu een tien jaar later komt Fjord met de opvolger van de 40, Fjord 42 Open. Ook weer eigentijds maar misschien nog wel brulater dan het model waar het allemaal mee begon. 

De T-top vormt het hart van de Fjord 42 Open met daaronder de cockpit. Fraai vormgegeven met een flink dashboard voorzien van de laatste techniek waaronder de twee eerder genoemde 16 inch touchscreens, en drie losse fauteuils waarvan de middelste is bedoeld voor de schipper. Luchtgeveerd zoals je mag verwachten. Erachter de buitenkombuis met zaken als kooktoestel, grill, wasbak, koelkast en ijsblokjesmachine. Nog verder naar achteren twee tweepersoons banken met tafel met er tegenover twee loungebanken annex zonnebedden die met de rugleuning omhoog ook dienst kunnen doen als extra zitgelegenheid bij de tafels. Als extra wordt deze T-top trouwens geleverd met een elektrisch inklapbare softtop bimini zodat je op het achterschip niet per sé in de zon hoeft te zitten. Erg handig is het grote hydraulische zwemplateau dat kan worden gebruikt voor een rubberboot of voor toegang tot het water. Vanzelfsprekend heeft de boot zowel binnen als buiten sfeerverhogende indirecte verlichting en maakt een goede audio-installatie deel uit van het standaardpakket. 

Story topic: 
Geplaatst door raimond lees verder

Wereldpremière Da Vinci 35 E op HISWA te Water 2016

aug
23

Da Vinci 35 EHeeg - Brede gangboorden, een stahoogte van 1,95 meter, het revolutionaire digital switching system van Mastervolt/Garmin, een uitgekiend onderwaterschip en weinig onderhoud zijn enkele van de features van de Da Vinci 35 E. Deze compleet nieuwe Da Vinci beleeft zijn wereldpremière op de komende Hiswa te Water die van 30 augustus t/m 4 september in Amsterdam wordt gehouden.

 

De Da Vinci 35 E is op nogal wat punten veranderd ten opzichte van het vorige model. Het meest in het oog springend zijn waarschijnlijk de verbrede gangboorden voor een veilige gang naar het voordek. Niet onbelangrijk om te noemen is een stahoogte is van 1,95 meter in het schip . Verder heeft de Da Vinci 35 E een afsluitbare eigenaarshut in het voorschip en een kleine gastenhut wat de boot ook geschikt maakt voor gezinnen. De boot heeft een compleet nieuw onderwaterschip gekregen. Hierdoor kun je er bij lage snelheden niet alleen goed mee manoeuvreren, bij snel varen heb je weinig tot geen buiswater, mede door de sprayrails.

Story topic: 
Geplaatst door raimond lees verder
Abonneren op Persberichten