Gebruikerslogin

HISWA RAI 2019: positief gevoel over het aantrekken van de verkoop

afbeelding van raimond
Story topic: 

Woensdag 6 maart is het watersportseizoen officieel geopend met het luiden van de scheepsbel op de HISWA Amsterdam Boat Show. Tienduizenden bezoekers kwamen informeren, oriënteren, uitproberen én kopen. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat maar liefst meer dan de helft van de bezoekers aanschafplannen heeft voor de op de HISWA tentoongestelde producten. Uit een eerste peiling onder exposanten blijkt dat er goed verkocht is. Ook de HISWA Sport Xperience was een groot succes voor de jongste bezoekers. Met 35.029 bezoekers blijft de HISWA Amsterdam Boat Show het grootste watersportevenement voor jong en oud van Nederland. Volgend jaar vindt de HISWA plaats van woensdag 11 t/m zondag 15 maart 2020.

Grote koopbereidheid

De watersportmarkt trekt weer aan. Uit een nog te publiceren onderzoek van HISWA Vereniging blijkt dat de omzet in de sector in 2018 maar liefst groeide met 4,8%. Jachtbouwers en importeurs geven daarbij aan dat de verkoop aantrekt en dat er veel wordt geïnnoveerd. Ook de eerste onderzoeksresultaten onder bezoekers wijzen hierop. Beursmanager Gertjan Roos: “De aankoopbereidheid onder de bezoekers is hoog. Meer dan de helft van de bezoekers geeft aan concrete aanschafplannen te hebben voor het komende jaar. Bij circa 2 op de 10 bezoekers met aanschafplannen of aankopen gaat het om een bedrag van meer dan € 10.000,-. De exposanten hebben een goede beurs gedraaid en we horen veel positieve reacties. Kortom, ik ben trots op deze beurseditie.”

 

Deelnemers positief

Zo’n 250 bedrijven hebben deelgenomen aan de HISWA Amsterdam Boat Show, waaronder Enkhuizensloep. “We hebben heel veel leuke afspraken gehad, veel serieuze bootjesmensen gesproken, boten verkocht en nog veel in de pijplijn. Bovendien hebben we ontdekt dat we de meest-gefotografeerde boot van de HISWA hebben, de Enkhuizer 85 Tender”, aldus de tevreden eigenaar Vincent Stoop. Dennis Hennevanger van Saffier Yachts neemt voor de 21e keer deel, “De beurs is fantastisch gegaan, ver boven mijn verwachting, we hebben 6 schepen verkocht. Ik ben enorm blij en kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat dit een stimulans is voor andere botenbouwers en -importeurs.” Rolf Wimmers van Tiger Marine: “Dit jaar was beter dan vorig jaar; het was lekker druk, we hebben veel offertes geschreven, nieuwe contacten opgedaan en een Tiger Marine 850 Topline inclusief Suzuki 350pk verkocht. Dus ik ben blij.”

 

HISWA Sport Xperience

De HISWA Sport Xperience is dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met verschillende sportbonden, te weten het Watersportverbond, Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, Nederlandse Volleybal Bond, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en de Nederlandse Ski Vereniging. Joost Brouwer, coördinator van het HISWA Sport Xperience programma: “Het was een unieke mogelijkheid om ruim 3.000 kinderen tussen 6 en 16 jaar uit zo’n 40 klassen uit Amsterdam en omstreken op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten, zoals zeilen, stand up paddling, golfen, volleyballen en golfsurfen. Dit alles om kinderen al op jonge leeftijd actief te laten bewegen.”

 

Winnaars awards

Op de openingsdag op woensdag 6 maart is Galaxy Infl8 uitgeroepen tot Product van het Jaar 2019. Het is ’s werelds eerste opblaasbare nood-VHF-antenne, die een volledige 3DB heeft met ver bereik, in vergelijking met standaard kleine spiraalvormige ontwerpen. Voor de tweede keer werd de HISWA Hebbeding uitgereikt aan de leukste of handigste musthave voor op het water. De vakjury koos uit de zes genomineerde producten voor de SolarPuff, een hoge kwaliteit lantaarn met sfeervol zacht licht. De lamp blijft drijven, is waterdicht en dankzij het zonnepaneel volledig onderhoudsvrij. Als grote Hebbeding-publiekswinnaar is Flextrash uit de bus gekomen. Dé flexibele prullenbak voor op je boot, schip of sloep, gemaakt van gerecyclede PET flessen.

 

HISWA Veiling voor goed doel

Dagelijks vonden tijdens de HISWA meerdere veilingen plaats, waar leuke watersportproducten onder de hamer gingen. Een deel van de opbrengst van de veiling wordt geschonken aan Stichting Sailing Kids. Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jongvolwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een groot zeilschip. In totaal is er een bedrag van € 3.869,- opgehaald.