Gebruikerslogin

30ste editie Boot Holland veelzijdig en vernieuwend

Blok: Google Adsense responsive boven artikelen
Google AdSense for Motorboot.nu responsive
afbeelding van raimond
Story topic: 

Boot Holland 2020Boot Holland viert van 7 t/m 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden haar 30e editie. Boot Holland blijft vernieuwen en gaat mee met de ontwikkelingen in de watersport. Zo biedt de jubileum editie vele primeurs, wordt er ingespeeld op de jeugd en zijn er dit jaar twee nieuwe pleinen: het Hengelsport- en het Fossiel vrij varen plein. Uiteraard neemt ook de motorboten steiger weer een prominente plaats in, is er een ruim aanbod nieuwe en jong gebruikte boten, accessoires, beleving, fun en inspiratie voor het nieuwe watersportseizoen. 

 

Boot Holland is vooral een veelzijdige en complete beurs waar de watersporter alles dat verband houdt met de watersport vindt. Van opblaasboot tot luxe tendersloep, maar ook van waterkaarten, de jongste generatie motoren, stoffering, navigatie tot aan een complete refit. Boot Holland staat garant voor primeurs. Aan de hoofdsteiger presenteert Pollard Jachtbouw de Silence 43 OC New Style en staat Vedette Jachtbouw met de Vedette Travereller 12.30. En er zijn meer primeurs op de beurs. Smelne Yachtcenter BV komt met de Haines 32 offshore, het Finse Alucat met de Alucat W10, Prins van Oranje met de PVO-Sloep 700 E, en Boot Akkrum heeft maar liefst 4 primeurs, de Meersloep 600 tender, Pieterman 860 tender, Whaly 455, Terhi 450 tender en de Abjet 290

 

Fossiel vrij varen staat in het middelpunt van de belangstelling en is volop in ontwikkeling. Op het Fossielvrij Varen plein geven SEFF (Stifting Elektrysk Farre Fryslan), Exalto, Snoeck Technical Solutions, De Stilleboot, Bellship, Emrol Posthuma Batterijen, en Wiersma Olie en Techniek alle info over hoe zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen je toch heel plezierig kunt varen. “Maar er is ook veel te zien” aldus beursmanager Gerda Brouwer. “Zo liggen op het plein de 3D geprinte elektrische sloep vervaardigd van kunststof uit Fries huishoudelijk afval, de Alfastreet Electric die zijn eigen dak vol zonnepanelen heeft en de stalen MienSkip sloep met unieke naafmotor-aandrijving gebouwd door ROC de Friese Poort.” 

 

Op het veiligheidsplein worden in samenwerking met Varen doe je Samen en de KNRM de gehele dag lezingen gegeven over veilig varen. Drukbezochte vaarwegen, vaarregels en de betekenis van diverse betonning en verkeersborden worden besproken. Ook is er veel te zien, zo ligt er onder andere een rib van Rijkswaterstaat en een jetski van de KNRM.

Blok: Google Adsense responsive middenin artikel
Google AdSense for Motorboot.nu responsive

 

Compleet nieuw op Boot Holland is het Hengelsport plein waar de nieuwste trends in de wereld van de hengelsport te vinden zijn. Een ware primeur is de Dreamfisher 503 River King van Dreamfisher. Daarnaast zijn ook Hengelsport De Fuik, Sportvisserij Fryslân, , DG Rubber en LBB Motoren watersportbedrijf aanwezig voor alle ins en outs op het gebied van de hengelsport. 

 

Naast primeurs en boten is er op Boot Holland ook volop aandacht voor de jeugd. Het Funpaviljoen is één groot watersport walhalla. Een hal volledig ingericht op funsporten als Suppen, Kiten, Surfen en kajakken die je ook daadwerkelijk kunt proberen in het grote bassin. Partijen als Mistral, Shark Sup, Red Paddle en Lite Venture presenteren de nieuwste boards en toebehoren. 

 

Boot Holland is de aftrap van het watersportseizoen en is van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs wordt vrijdag 7 februari officieel geopend door Ale Bok van SEFF (Stifting Elektrysk Farre Fryslan) en Bouw de Boer, de Friese Energie-Commissaris.