Gebruikerslogin

Watersport evenementen

Motorboot Sneek Voorjaarsshow 2018

mrt
25

Proficiat 10.10 Dopey TooIndrukwekkend aantal van 25 deelnemers bij voorjaarsshow van Motorboot Sneek

U bent van harte uitgenodigd om op 6, 7 en 8 april tussen 10.00 en 17.00 uur Motorboot Sneek te bezoeken. U bekijkt hier in alle rust de verschillende schepen en maakt kennis met de vakmensen die ze bouwen.

 

Deze beproefde formule wordt door zowel de bezoekers als door de 25 deelnemers als zeer aantrekkelijk ervaren. Noviteiten worden getoond en vragen kunnen worden gesteld. In een ongedwongen sfeer kunt u ruim 400 nieuwe en gebruikte motorjachten bezichtigen en modellen vergelijken bij de 18 gastwerven en de 7 vaste deelnemende watersportbedrijven in en om Sneek.

Een mooi bezoek om te combineren met dit evenement is een bezoek aan Jachtbemiddeling van der Veen in Terherne. Hier liggen zeer mooie jachten te koop waar je direct mee kunt wegvaren, o.a. een zeer mooie Proficiat Myboat 1010 AK!

Geplaatst door raimond lees verder

Delfsail 2016

jun
29

Tall ships at DelfsailWoensdag 29 juni 2016 start in Delfzijl het grote maritieme spektakel Delfsail. In de Zuiderhaven in de stad verzamelden zich daarom de afgelopen dagen al diverse boten om naar Delfzijl te varen.

De organisatoren van Delfsail verwachten dit jaar 600 duizend bezoekers. Er worden daarom vanaf Groningen extra bussen en treinen ingezet om alle nieuwsgierigen naar de havenstad te brengen.

Het is de zesde keer dat Delfsail wordt gehouden. De laatste keer was zeven jaar geleden. Delfsail is tot en met zondag te bezoeken.

Delfsail vindt plaats van 29 juni t/m 3 juli 2016 te Delfzijl. 

Geplaatst door raimond lees verder

Derde Week van de Watersport

nov
30

Week van de Watersport 2016 logo30 April tot en met 8 mei 2016 vindt alweer de derde editie van de Week van de Watersport plaats. Zo veel mogelijk nautische bedrijven en watersportorganisaties door het hele land werken weer samen om heel Nederland het water op te krijgen. Inmiddels wordt het landelijke watersport evenement omarmd door vrijwel alle watersportorganisaties en brancheverenigingen.

Het evenement

Tijdens de Week van de Watersport staat alles in het teken van plezier op het water. Doel van deze week is om zo veel mogelijk mensen na de winter op het water in actie te laten komen. Alle watersportenthousiastelingen, professionals en vrijwilligers, werken samen om ook nieuwe recreanten te inspireren, want watersport is een laagdrempelige, gezonde vorm van vrijetijdsbesteding. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd bij Watersportverenigingen, Watersportclubs en Watersportbedrijven. Tijdens de week van de watersport worden forse kortingen op watersportproducten gegeven, houden bedrijven open dagen, en kun je goedkoop een uurtje varen. Ook is het mogelijk om een voordelige, soms zelfs gratis, kiteles of bijvoorbeeld SUPclinic te volgen. Voor iedereen is overal wat te doen en het plezier staat voorop.

Geplaatst door raimond lees verder

Open dag Yacht Charter Urk: Korting voor een boot in 2016

okt
07

Met de zomer van 2015 nog vers in het geheugen, opent Yacht Charter Urk op 10 oktober 2015 ook dit jaar haar deuren voor al haar gasten.

Yacht Charter Urk zou het leuk vinden om u als gast op deze dag te mogen ontvangen.

U kunt genieten van:

 • Hartelijk ontvangst met koffie, thee enz.
 • Het bezichtigen van al hun motorjachten.
 • De gezellige sfeer proeven.
 • Muziek
 • Heerlijke kibbeling en gerookte zalm.

Op deze opendag geeft YCU u een vroegboekkorting op de huurprijs voor reserveringen voor 2016.

Geplaatst door raimond lees verder

SAIL 2015 app beschikbaar

aug
13

Screenshot SAIL 2015 app IOSDe officiële SAIL Amsterdam 2015 app is nu downloadbaar in de app stores (App store en Google Play store). In deze app is alle nuttige informatie over SAIL Amsterdam 2015 te vinden. Van de ligplekken van de schepen tot het volledige programma met plattegrond. Diverse filters voor interessegebieden of doelgroepen zijn ingebouwd. Tevens zijn geavanceerde technieken in de app geïntegreerd ten behoeve van real-time informatie via bluetooth en live streaming.

Met de SAIL-app blijf het publiek altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom het evenement. Van ieder programmaonderdeel geeft de app een beschrijving met locatie. Via live webcams en streams kan men vanaf kort voor het evenement op afstand meekijken met publiek op het SAIL-terrein. Wanneer bezoekers Bluetooth inschakelen krijgen ze via de app automatisch informatie van 10 bijzondere schepen die tijdens de SAIL-In parade passeren en later in de Oranjehaven (IJhaven) aangemeerd liggen. Ook zijn via de app kaartjes te koop voor SAIL Music Marina of artikelen uit de SAIL webshop. En met de speciale “waar ben ik”-tool zijn alle bijzonderheden in de nabijheid te vinden.

Het hoofdmenu van de SAIL-app bestaat uit de volgende onderdelen:

Geplaatst door raimond lees verder

Extra nautische veiligheidsmaatregelen tijdens SAIL Amsterdam 2015

aug
13

Vaarregels SAIL 2015SAIL Amsterdam 2015 vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2015. Die dagen verwacht de Amsterdamse haven meer dan 5000 schepen en tienduizenden bezoekers. De veilige afwikkeling van het scheepvaartverkeer vindt in nauwe samenwerking plaats tussen Havenbedrijf Amsterdam, Waternet, Rijkswaterstaat en Politie.

Diverse nautische maatregelen zijn getroffen om het scheepvaartverkeer tijdens SAIL veilig te laten verlopen. Zo is er eenrichtingsverkeer op het Noordzeekanaal, zijn er stremmingen, snelheidsbeperkingen en geldt er een aanmeerverbod langs het Noordzeekanaal en op het IJ. Ten aanzien van beroepsvaart geldt konvooivaren.

De campagne ‘Varen op het IJ? Hou je koppie erbij!’ is van start gegaan. Met de campagne worden de bijzondere maatregelen tijdens SAIL Amsterdam 2015 en algemene regels en tips onder de aandacht gebracht bij iedereen die van plan is met een boot naar SAIL te komen. Alle maatregelen voor recreatievaart zijn terug te vinden op www.sail.nl. Er is een aparte kaart gemaakt met de nautische informatie. Bovendien zijn de regels samengevat in een folder die wordt verspreid onder de recreatievaart en is een speciale animatie gemaakt.

De belangrijkste vaarregels en tips

De belangrijkste vaarregels zijn:

 • Het is niet toegestaan tegen de vaarrichting in te varen, te kruisen of in te halen;
 • De maximale vaarsnelheid in het SAIL-gebied is 6 kilometer per uur;
 • Houd stuurboordwal (rechts);
 • Roeien, zeilen en jetskiën, Stand Up Padding e.d. is uitdrukkelijk verboden;
 • Niet met alcohol aan het roer;
 • Voer de juiste verlichting.

De belangrijkste tips zijn:

Geplaatst door raimond lees verder

Almelose Havendagen 2015 gaan niet door

jun
09

Overzicht Almelose HavendagenMet pijn in het hart heeft de organisatie deze week moeten besluiten de Almelose Havendagen 2015 niet door te laten gaan. Tijden veranderen en doordat onder andere havengelden tegenwoordig gezien worden als belastingmaatregel, moeten de deelnemende schippers sinds dit jaar tijdens het evenement liggeld betalen. De schippers, zeker die van het varend erfgoed, hanteren echter het principe dat zij geen liggeld betalen bij evenementen die zij door hun komst opluisteren. Zelf kan de organisatie de verplichte liggelden helaas ook niet opbrengen. Dat betekent dat er geen tjalken, bakdekkruisers, skutsjes en slepers naar Almelo komen. Havendagen zonder schepen zijn echter geen havendagen. Daarom heeft de organisatie besloten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan.  

Evenement gaat verder als “Almeleau” 

De Almelose Havendagen hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijk zomers evenement, dat Almelo als ‘waterstad’ op de kaart zet. Inmiddels kent  het evenement zoveel verschillende onderdelen en activiteiten,  dat de naam Almelose Havendagen de lading niet meer dekt. Bovendien staan er nog vele nieuwe toevoegingen op stapel.  Daarom is besloten om de naam te veranderen in ‘Almeleau’. Dus de link met water blijft behouden, maar het evenement wordt nog veelzijdiger. 

Geplaatst door raimond lees verder

25 april 2015 gratis Open Dag bij Yachtcharter Urk te Jachthaven Flevostrand

apr
20

15 Meter huurboot bij YCUJachthaven Flevostrand, de Harderwijkse vestiging van Yachtcharter Urk, viert het grootste outdoor evenement van Flevoland (Flevo Funfields) volop mee. Het motorbootverhuurbedrijf organiseert een gezellige gratis open dag tijdens Flevo Funfields aanstaande zaterdag 25 april.

Watersporters met een liefde voor luxe motorkruisers kunnen hun hart ophalen tijdens de open dag. Er is live muziek, gratis gebakken vis, een springkussen voor de kinderen en volop gelegenheid om de boten te bekijken en te beleven tijdens het varen.

De vloot van Jachthaven Flevostrand is weer uitgebreid dit jaar. De Valk 1400, een luxe motorkruiser met 9 slaapplaatsen, is een droom voor iedere watersporter. Dit jaar is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van dagverhuur bij Flevostrand. Genieten van een dagje zon op het water kan uitstekend met de Marco 650 OK, een day cruiser, met plek voor 6 personen.

Geplaatst door raimond lees verder

SAIL 2015: SAIL In Parade van acht kilometer

feb
18

SAIL In Parade 2010SAIL Amsterdam 2015 wordt grootser dan de voorgaande edities. Nu is al zeker dat de SAIL In op 19 augustus een parade van acht kilometer aan Tall Ships vormt. De Atyla uit Spanje en de Kapitan Borchardt uit Polen komen deze zomer voor het eerst naar Amsterdam en ook de ARC Gloria uit Colombia is terug van weggeweest. En we zijn er nog niet zegt Jeannette Blijdorp, verantwoordelijk voor de onderhandelingen met de Tall Ships: “We proberen een zo speciaal en divers mogelijke line-up te verzorgen”.

Primeurs

De Atyla uit Spanje is voor het eerst bij SAIL in Amsterdam. Dit familieschip werd vanaf 1980 gebouwd waarbij de scheepsbouwers persoonlijk de bomen uitzochten en omzaagden, om het schip zo traditioneel mogelijk vorm te geven. Ondanks de herkomst van het schip en de familie, is de voertaal aan boord Engels. Zo probeert het team een zo internationaal mogelijke bezetting te creëren. Ook de Kapitan Borchardt is een primeur voor SAIL in Amsterdam. Dit schip werd in 1917 gebouwd als Nederlands vrachtschip. Nadat het 42 meter lange schip werd verbouwd tot trainingsschip van de zeevaartschool van Stockholm vaart het sinds 2011 onder de Poolse vlag.

Geplaatst door raimond lees verder

2 t/m 9 mei 2015: Iedereen het water op!

jan
14

Week van de Watersport 2015Na een eerste en succesvolle editie in 2014 krijgt de Week van de Watersport in 2015 een vervolg. In 2015 zal het evenement van 2 tot en met 9 mei plaatsvinden. De mediacommunicatie rondom het evenement wordt vanuit Bohil Media en de Telegraaf Media Groep groots aangepakt. Doel is om de watersport in Nederland een flinke boost te geven en iedereen het water op te krijgen. Een mooi moment om je watersportvereniging of bedrijf goed op de kaart te zetten!

Voor iedereen, door iedereen

Tijdens de Week van de Watersport is er van alles te beleven op en rondom het water doordat er door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd. De activiteiten die plaatsvinden op het water maken de Week van de Watersport tot een succes. Door iets te organiseren brengt u uw watersportbedrijf, organisatie of vereniging zowel landelijk als regionaal groots onder de aandacht. Hoe klein of hoe groot uw bedrijf ook is, laten we komend seizoen de watersport met zijn allen een positieve start geven.

Geplaatst door raimond lees verder

Pagina's

Abonneren op Watersport evenementen