Gebruikerslogin

Nieuwe boten en nieuws van jachtwerven

Open dagen Babro Yachting

apr
07

Babro Classic 1150XLBabro Yachting nodigt iedereen van harte uit hun te bezoeken op de nieuwe locatie in Sneek. Babro Yachting en FNMA Charters zijn per 1 maart 2016 verhuisd van Jirnsum naar Sneek.

Op 8, 9 en 10 april 2016 hebben zij open huis op de nieuwe locatie aan de Hendrik Bulthuisweg 14A in Sneek.

Babro Yachting is de jachtbouwer van de luxe Babro Motorjachten. De modellen die zij bouwen zijn de Babro Classic Line 1150XL, 1260, 1400 en 1500, de Babro Newline 1290 en 1500 en het nieuwe model de Babro Tridente 1350 en 1750.

Geplaatst door raimond lees verder

Delphia Escape 1150 Voyage: Living verhuisd naar boven

feb
21

De opbouw van de Delphia Escape 1150 is nogal wat langer dan die van zijn voorganger de 1100. Dat heeft alles te maken met het feit dat niet alleen de stuurstand boven zit, maar de complete living inclusief kombuis van beneden naar boven is verhuisd. Dit maakt de beleving voor de andere opvarenden een stuk aangenamer. Niet in de laatste plaats door de grote ramen rondom.

De boot zit vol met handige vondsten. Dat begint al op het moment dat je via het zwempla orm aan boord stapt. Hier aan bakboord een dubbele bank met twee rugleuningen. Deze zijn beide klapbaar waar-door je hem kunt veranderen in een naar binnen of naar achteren gerichte loungebank of in een enorm zonnebed.

De tweede bijzonderheid zit hem in de gangboorden. Die zijn asymmetrisch; aan stuurboord een brede, aan de andere kant een smalle. Aan de brede kant zit ook een deur zodat je er vanachter de stuurstand gemakkelijk in het gangboord kunt stappen. Aan de smalle kant komt in het volgende schip een schuifraam zodat je ook daar handig de middenbolder kunt bereiken.

Geplaatst door raimond lees verder

BEGE Allrounder 42: helemaal van deze tijd

feb
16

Wie in het verleden wel eens aan boord van een BEGE is geweest, moet dat op deze Boot Holland weer eens doen, op de BEGE Allrounder 42. Niet alleen het model is heel anders dan we van deze werf gewend zijn, ook de indeling van het interieur en de gebruikte materialen zijn niet met eerdere modellen te vergelijken.

Het is duidelijk dat Bootcentrum Geertsma met de BEGE Allrounder 42 een nieuwe, modernere weg in slaat. Daarbij koos het voor een ontwerp van Willem Nieland; een onderscheidende ontwerper die al vier prijswinnende schepen hee  getekend. De BEGE Allrounder 42 heeft een scherpe boeg, lange waterlijn, laag zwaartepunt en een achterschip dat volgens de ontwerper zo’n lift genereert dat het enerzijds zorgt voor veel stabiliteit en aan de andere kant zuinig vaart,

Enorme kuip

Aan boord stappen doe je via het zwempla orm en een trede in de kuip. Deze is groot, zo groot dat je er met gemak met acht personen kunt zien. In de banken maar ook in de rugleuningen opbergmogelijkheden en eigenlijk moeten we zeggen dat dit voor het complete schip geldt; de wereld aan op- bergruimte. Leuk zijn de twee zitjes tegen de achterkant van de opbouw aan weerskanten van de ingang. Deze bestaat uit twee aluminium deuren, elk uit twee delen.

Geplaatst door raimond lees verder

Aquanaut Majestic 1300 OC en AC

feb
05

Aquanaut MajesticStijlsteven, veel glas rondom, gekromde lijnen en moderne kleuren

Een stijlsteven, veel glas rondom, gekromde lijnen en moderne kleuren zijn de belangrijkste uiterlijke kenmerken van de Aquanaut Majestic. Het motorjacht, dat door huisontwerper Jan Piet Bakker is getekend, vervangt de succesvolle Drifter- en Privilegeserie. De in Sneek gevestigde werf denkt met de Majestic een grote groep watersporters aan te spreken en bouwt meteen twee uitvoeringen: de 1300 OC met open kuip, en de 1300 AC met achterkajuit. Later volgen 1150 en 1500.

Geplaatst door raimond lees verder

Marco 860 AK gespot bij Boot Holland

feb
05

Marco 860 AK tijdens opbouw Boot Holland 2016Recent schreef ik al een artikel over de terugkeer van de Marco boten. Zojuist zag ik op de Facebookpagina van Boot Holland dat een Marco 860 AK geplaatst was, dus de terugkeer is ook groots! Iedereen kan vanaf 12 februari 2016 deze mooie boot gaan bekijken! 

Tijdens Boot Holland in 2003 hebben wij ook de Marco 860 AK bekeken en deze uiteindelijk ook gekocht naar aanleiding van dit beursbezoek. Ben je dus in de markt voor een mooie en handzame boot voor 4 personen, dan is deze boot zeker de moeite van het bekijken waard!

Geplaatst door raimond lees verder

Primeur Boot Holland 2016: Bege Allrounder 42

jan
16

Bege Allrounder 42 klaar voor Boot Holland 2016Met de Bege Allrounder is het nieuwste model van Bootcentrum Geertsma geboren. Het is een schip dat samen met Willem Nieland design is ontwikkeld. De combinatie van een werf die al 50 jaar schepen bouwt voor de friesche binnenwateren en een ontwerpen die snelvarende zeeschepen ontwerpt heeft geleid tot dit schip. Een schip waarmee de rust van de kleine wateren opgezocht kan worden maar ook zeker geschikt is voor het grotere werk. 

Technische gegevens (lxbxd) 12,60 x 4,00 x 1,13 m, kruiphoogte 2,41 m, waterverplaatsing 14.500 kg, Yanmar 160 pk common-rail 6 cilinder.

Bootcentrum Geertsma vindt u op Boot Holland op standnummer 3071

Geplaatst door raimond lees verder

Succes en Marco terug

jan
15

Twee Marco 860 jachten op de werf van Jachtbouw SuccesNa een afwezigheid van een aantal jaren zijn de Succes en Marco jachten weer op de markt.

De acht stalen Succes modellen en de polyester Marco 860 worden vanaf nu in Marknesse (op de originele lokatie van Jachtbouw Succes, dus dat is al goed!) gebouwd door Palme Marin

Aangezien ik zelf ooit een Marco 860 AK gevaren heb, vond ik dit bericht erg leuk om te lezen. Het blijven mooie jachten en het is dus fijn te weten dat er weer nieuwe jachten van deze merken op het water zullen verschijnen!

Geplaatst door raimond lees verder

ABIM geeft een vooruitblik op Boot Düsseldorf tijdens huisshow

dec
07

ABIM te OssenzijlUitnodiging voor de ABIM Huisshow, hier doet ABIM een vooruitblik op "Boot Düsseldorf".

Op dinsdag 29 en woensdag 30 december a.s., een kleine maand voordat "Boot Düsseldorf" 's werelds grootste watersportbeurs de deuren opent, presenteert ABIM haar beursprimeur. De compleet vernieuwde ABIM-Classic 118 Exclusive, met het "zwevende interieur", is o.a. voorzien van de allernieuwste Permateek Multicolor dekbekleding. Daarnaast kunt u 2 ABIM-Classics 128 Exclusive in verschillende stadia van afbouw bekijken.

Permateek zal aanwezig zijn met meerdere soorten dekbekleding, waaronder het eerder genoemde compleet nieuwe Multicolor dek.

Geplaatst door raimond lees verder

Super Lauwersmeer met twee wereldprimeurs op de HISWA te Water 2015

aug
27

Super Lauwersmeer Evolve OCDe komende HISWA te Water 2015 zal Super Lauwersmeer met maar liefst twee wereldprimeurs de show stelen. Zowel de Evolve OC alsook de gloednieuwe Discovery OC beleven tijdens de Amsterdamse bootshow hun werelddebuut.

Super Lauwersmeer mag dan bekend staan als bouwer van kotters en kruisers, de nieuwe koers laat zien dat een open kuip ook prima binnen het gamma past. Op de HISWA in Amsterdam presenteert Super Lauwersmeer maar liefst twee open kuip-modellen: de Discovery OC en de Evolve OC.

Begeerlijke uitstraling

Beiden OC's zijn ontworpen door Arnold de Ruyter en laten zien dat design een absolute hoofdrol heeft gespeeld. Het zijn jachten met een begeerlijke uitstraling. De Evolve is de chiquere van het stel, de Discovery nog meer sportief gelijnd.

Lounge-gevoel

Geplaatst door raimond lees verder

Nicolaas Witsen neemt Jachtwerf Klaassen (bekend van Super van Craft) over

apr
20

Super van Craft convertibleJachtwerf Klaassen B.V. is vanaf 1 april 2015 overgenomen door Nicolaas Witsen te Alkmaar. Nicolaas Witsen heeft ruime ervaring met het onderhouden, refitten en het stallen van Super van Crafts. 

Door de veranderende markt heeft Jachtwerf Klaassen B.V. en het merk Super Van Craft een nieuwe organisatie nodig met meer capaciteit en mogelijkheden. Nicolaas Witsen is al sinds 1853 actief in reparatie en nieuwbouw van schepen. Sindsdien zijn er op de werf vele honderden jachten gebouwd. Van veel van deze schepen zijn de tekeningen en documentatie nog aanwezig in het historisch archief van de scheepswerf. Vanaf 1980 heeft de werf, onder leiding van Remon de Nijs, zich verder gespecialiseerd in (winter)stalling, onderhoud, reparatie en verkoop van jachten. Het werfterrein beslaat momenteel ruim 32.000 m2. In de winter biedt de werf onderdak aan ruim 700 jachten. Met de overname van Jachtwerf Klaassen gaat Nicolaas Witsen een nieuwe fase in. 

Geplaatst door raimond lees verder

Pagina's

Abonneren op Nieuwe boten en nieuws van jachtwerven