Gebruikerslogin

Hevelpomp POMPY

afbeelding van dopey

Elke keer als ik mijn dieseltank weer met een jerrycan bijvul (ik vaar helaas niet altijd vlak langs een tankstation aan het water en moet dus wel om zo mijn dieseltank een beetje gevuld te houden), baal ik weer dat ik met een zware jerrycan sta en probeer niets te morsen. Dit gaat vaak wel goed, maar soms moeten toch doeken gebruikt worden om de gemorste diesel snel te verwijderen voordat het in het water loopt.

Tijdens Boot Holland 2005 zag ik _DE_ oplossing. Heel simpel eigenlijk, door gebruik te maken van de wet van de "communicerende vaten", zwarte kracht en een aluminium hevelpompje aan een doorzichtige slang.

Door het pompje in de jerrycan te doen, 3 a 4 keer met de hand dit pompje op en neer bewegen in de diesel, wordt de diesel overgeheveld in de dieseltank en nog eens snel ook!

Wanneer het proces in gang is gezet, loopt de diesel met 10 liter per minuut over vanuit de jerrycan in de tank. Het werkt dus ideaal, nooit meer moeilijk doen om de brandstof in je tank te krijgen, nooit meer morsen en ook nog eens heel snel klaar!

Even bijvullen is dus nu ook echt _EVEN_! Een tip van een tevreden gebruiker dus.

Forums: