Gebruikerslogin

Zeilmakers positief over de markt

afbeelding van raimond

Dopey Too met nieuwe tent van zeilmaker DijkstraDe onderstaande tekst vond ik op Maritiemnieuws.nl en het leuke is dat wij recent hier persoonlijk aan hebben bijgedragen. Op onze boot (een Proficiat 10.10) hebben wij een nieuwe tent rondom het hele achterdek laten plaatsen door Zeilmakerij Dijkstra. Erg kundige mensen die duidelijk hun vak verstaan en door hun geplaatste tenten ook echt perfect willen zien, ze stoppen niet totdat iets helemaal goed staat en overal aansluit (naar een ieder zijn wens en wat er bij een bepaald schip max. mogelijk is en ook nog mooi eruit ziet).

Het resultaat hiervan is dus in de foto's bij dit artikel te zien.Dopey Too met nieuwe tent van zeilmaker Dijkstra

Zeilmakers zien de industriële orders met 12% stijgen. De totale markt stijgt met gemiddeld 8,75%. Dit zorgt voor een positieve stemming onder de zeilmakers. 

De industriële markt stijgt met 12%, de particuliere markt met 10%, de watersport markt met 9%. De woordvoerder van de branchemonitor en eigenaar van de zeilmakerij Bootzeil, Michiel Stokman: ‘Ik zie steeds meer bedrijven serieproductie naar Nederland terughalen, aldus Stokman. Voor de toekomst verwachten de zeilmakers dat de groei ook in 2016 en 2017 door zal zetten. Deze verwachting is gebaseerd op de bevindingen van 35 zeilmakers die bijgedragen aan de branchemonitor.

Zeilmakers zien dat bedrijven en particulieren steeds meer online bestellen zodat een bezoek aan de zeilmakerij niet nodig is. Dit gaat met name om alle standaard hoezen en zeilen. Slimme websites en applicaties maken het mogelijk het product direct visueel zichtbaar te maken en makkelijk te bestellen. De branchemonitor laat zien dat 40% van de totale omzet via online kanalen gegenereerd wordt. De verwachting is dat dit in 2016 nog hoger zal zijn.