Gebruikerslogin

Verkoop gebruikte boten groeit met tien procent

Blok: Google Adsense responsive boven artikelen
Google AdSense for Motorboot.nu responsive
afbeelding van raimond
Story topic: 

Voor het tweede kwartaal op rij neemt het aantal verkochte gebruikte jachten toe. Een voorzichtig herstel van de gebruikte botenmarkt kondigt zich aan. Dit blijkt uit onderzoek van de jachtmakelaars die zijn aangesloten bij HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersportindustrie.

‘We vergeleken de cijfers ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2013. Dat was geen topjaar’ zegt Mattijs van Baalen, voorzitter van de HISWA Bedrijfsgroep Makelaars. ‘We zijn uiteraard blij met deze positieve ontwikkeling, de markt beweegt zich naar voorzichtig herstel’.

Groei van 10%

Het lijkt erop dat door een groei van ruim 10% in het aantal transacties en stabiliserende verkoopprijzen de ergste kou uit de lucht is. ‘We merken dat de gebruiktebotenmarkt een voorzichtige groei laat zien. Verkopers weten inmiddels dat de markt vraagt om reële verkoopprijzen en dat draagt bij aan de doorstroom in de markt. Het mooie weer tot en met afgelopen juli heeft ongetwijfeld ook een positief effect op de verkoop. Daarmee verwachten wij dat ook het derde kwartaal van 2014 groei toont’, besluit Van Baalen.

Blok: Google Adsense responsive middenin artikel
Google AdSense for Motorboot.nu responsive

HISWA te water

Voor nieuwe boten kunnen watersportliefhebbers terecht op de HISWA te water 2014. Deze grootste bootshow van Noord-Europa is gestart op 2 september 2014 in Amsterdam Marina op de NDSM-werf. Op deze beurs tonen jachtbouwers uit heel Europa zo’n 300 nieuwe boten van 5 tot 30 meter.

Meer informatie www.hiswa.nl