Gebruikerslogin

Twee nederlandse boten European Powerboat of the Year 2016

afbeelding van raimond
Story topic: 

European Powerboat of the YearDe Steeler NG 43 Offshore van Steeler Yachts uit Steenwijk en de Boarncruiser Elegance 1200 van De Boarnstream uit Irnsum zijn zaterdagavond tijdens het openingsgala van Boot Düsseldorf uitgeroepen tot Europees Motorboot van het Jaar. De Steeler werd door de jury van de European Powerboat of the Year Awards onderscheiden in de categorie ‘Jachten tot 45 voet’, de Boarncruiser werd Europees Motorboot van het Jaar in de categorie ‘Waterverplaatsende motorjachten’.

Duidelijk iets waar we als Nederland trots op mogen zijn! De Nederlandse boten blijven de top aanvoeren en eerlijk gezegd... ik heb ook altijd wel voorkeur voor een nederlands schip boven een schip dat niet in Nederland gebouwd is :-).

Vier Nederlandse nominaties

Een vakjury van acht Europese watersportmagazines reikt jaarlijks tijdens de openingsavond van Boot Düsseldorf vijf European Powerboat of the Year awards uit, in vier lengtecategorieën en een speciale categorie voor waterverplaatsende schepen. Voor dit jaar waren in totaal  24 boten genomineerd, waarvan vier uit Nederland. Drie van de Nederlandse boten waren – samen met de door Swanta-Yachting uit China geïmporteerde Integrity XL – genomineerd voor een award in de categorie ‘Waterverplaatsers’: de Boarncruiser Elegance 1200, de Linssen 530 AC en de Super Lauwersmeer Evolve 48 OC. Als vierde Nederlandse boot was in de categorie ‘Boten tot 45 voet’ de Steeler NG 43 Offshore van Steeler Yachts genomineerd.

Bron: Boot Düsseldorf