Gebruikerslogin

Nieuwste nederlandse superjacht: Feadship laat Como te water

afbeelding van raimond
Story topic: 

Como van FeadshipZulke mooie schepen worden er in Nederland gebouwd. Dit is het nieuwste superjacht van Nederlandse bodem. Enkele dagen geleden werd de ,Como' vanuit de werf van superjachtenbouwer Feadship in Aalsmeer te water gelaten.

De koper is Neville Crichton, een zakenman uit Nieuw-Zeeland die eerder al voor zichzelf grote jachten in Nieuw-Zeeland liet bouwen. Nu heeft hij echter besloten om voor de grootste boot die hij tot dusver voor zichzelf in gedachten had, naar Nederland te gaan, naar de gerenommeerde superjachtenbouwer Feadship.

Dubois Naval Architects

Het jacht, met een lengte van ruim 46 meter, is ontworpen door Dubois Naval Architects uit Groot-Brittannië. De boeg is modern vormgegeven terwijl de spiegel een zogenoemde ,whaleback´-vorm heeft. Opvallend aan het jacht is het veelvuldige gebruik van glas. Crichton is naast enthousiast watersporter ook fanatiek autocoureur.

Autoracerij

Como gaat te water

Hij heeft elementen uit de autoracerij opgenomen in zijn schip. Zo is volgens Feadship de gestroomlijnde dekopbouw geïnspireerd op veelgebruikt design in racewagens.


Technische specificaties:

Romp: aluminium

Lengte: 46.22m

Breedte: 9.00m

Diepgang: 2.20 m

Capaciteit brandstoftank: 51.000 liter

Design interieur: Redman Whiteley Dixon:

Aandrijving:  Caterpillar C32 / 1417 kW @ 2300 rpm

Bemanning: acht

Bron: Facebook pagina van Feadship Royal Dutch Shipyards