Gebruikerslogin

Meer kopers en jeugd op HISWA 2017

Blok: Google Adsense responsive boven artikelen
Google AdSense for Motorboot.nu responsive
afbeelding van raimond
Story topic: 

Overzicht HISWA RAI 2017Met zonnig lenteweer is het watersportseizoen tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2017 in RAI Amsterdam deze week bruisend van start gegaan. Vijf dagen lang werd het laatste nieuws op watersportgebied getoond. Uit een eerste peiling onder exposanten blijkt dat er ten opzichte van vorig jaar meer boten zijn verkocht. Ook de nieuwe Funsports Xperience heeft een positieve bijdrage geleverd aan het evenement. Er waren opvallend meer jongere bezoekers. De nieuw toegevoegde hal met spectaculaire funsportactiviteiten in het water kon ook rekenen op veel bekijks van de traditionele HISWA-bezoeker. Volgend jaar vindt de HISWA plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. 

Goede sfeer 

De HISWA mocht dit jaar meer dan 250 deelnemende bedrijven en ruim 35.000 bezoekers verwelkomen. Beursmanager Joost Ringeling: “Er heerste vanaf dag één een goede sfeer op de beursvloer van alweer de 62e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show. Van exposanten heb ik goede signalen over de handel ontvangen en de met huidige ingeslagen weg, met o.a. de nieuwe Funsports Xperience, staat verjonging meer en meer centraal.” 

Serieuze interesse

Volgens de deelnemende bedrijven waren er deze HISWA-editie veel bezoekers met serieuze interesse. Eerste onderzoek onder bezoekers onderschrijft dat. Eén op de acht bezoekers (13%) geeft aan de intentie te hebben om naar aanleiding van de HISWA een aankoop te doen van meer dan €10.000. Deelnemer Arjan van Rijn van AVR Watersport geeft aan dat hij een hele goede beurs heeft gedraaid. “Ik ben erg blij, de kwaliteit van het bezoek is heel goed. Na de eerste drie dagen had ik al tien boten verkocht.” Erik van Veen van Da Vinci Yachts is het hiermee eens: "Ik heb spijt dat ik vijf jaar niet op de HISWA ben geweest. We hebben meteen een boot verkocht. Daarbij hebben we veel goede potentiele klanten ontmoet." Ook Dave de Groot van Long Island Yachts B.V. is enthousiast: “Deelname was voor ons een uitstekende kans om onze bestaande relaties te onderhouden en nieuwe contacten te leggen. Een perfecte start van het watersportseizoen!” 

Funsports Xperience 

Funsports waren de laatste jaren al onderdeel van de HISWA Amsterdam Boat Show, maar nog nooit zo groot als deze editie. In een nieuw toegevoegde hal van maar liefst 4.000m2, kon de bezoeker deelnemen aan talloze activiteiten op het gebied van wind-, golf- en kitesurfen, wakeboarden, suppen, skimboarden en gerelateerde sporten als skateboarden en BMX. Maurits Huisman van Mistral Red Dot Division B.V. is positief over zijn deelname: “Plezier staat voorop. Doel van dit evenement en onze deelname hieraan was de jeugd bereiken en enthousiast maken voor de watersport. Dat is zeker gelukt!” 

Blok: Google Adsense responsive middenin artikel
Google AdSense for Motorboot.nu responsive

Winnaars HISWA Zeilboot, Motorboot en Product van het Jaar 2017 

Op woensdag 8 maart, de openingsdag van de HISWA, is de X4 van X-Yachts Holland uitgeroepen tot Zeilboot van het Jaar 2017 en de XO 360 van XO Boats Nederland verkozen tot Motorboot van het jaar. Tevens werd de winnaar van de HISWA Product van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. Die prijs ging naar de PSI Aircover, een handige rolfokhoes van het gelijknamige bedrijf PSI Aircover. 

HISWA te water 

Bezoekers kunnen dit jaar van 29 augustus tot en met 3 september voor nog meer watersportplezier terecht op de HISWA te water in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Deze beurs wordt georganiseerd door HMM Exhibitions BV. 

Over de HISWA Amsterdam Boat Show 

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland, met honderden boten (tot ca. 10 meter) en een compleet aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en watersporter. De beursvloer is overzichtelijk ingedeeld in zeven verschillende watersportwerelden, zodat de bezoeker na een bezoek aan de HISWA klaar is voor de start van het nieuwe watersportseizoen. Volgend jaar vindt de HISWA Amsterdam Boat Show plaats van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl.