Gebruikerslogin

HISWA 2019: Vol met innovaties voor watersporters

Blok: Google Adsense responsive boven artikelen
Google AdSense for Motorboot.nu responsive
afbeelding van raimond
Story topic: 

HISWA RAI

Voor de laatste ontwikkelingen, technieken en innovaties op watersportgebied is een bezoek aan HISWA Amsterdam Boat Show 2019 een must. Vele nieuwe boten en producten zijn er te bewonderen, waaronder verschillende Nederlandse en wereldprimeurs. In het InnovationLAB ligt de nadruk dit jaar op start-ups en pioniers. De bezoeker vindt daar innovatieve projecten, de nominaties voor de Product van het Jaar en de HISWA Hebbeding. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart 2019 in RAI Amsterdam.

HISWA Product van het Jaar Verkiezing

Zoals ieder jaar vindt ook op HISWA 2019 de ‘HISWA Product van het Jaar’-verkiezing plaats. Een deskundige en onafhankelijke jury heeft onlangs alle inzendingen beoordeeld op criteria als onderscheidend karakter, prijsniveau, innovatie en de toepasbaarheid van de producten. Dit zijn de zes genomineerden:

  • GALAXY-INFL8 - ’s-Werelds eerste opblaasbare nood-VHF-antenne, die een volledige 3DB heeft met ver bereik.
  • TYE TEC Swivel Loop - Een nieuwe fitting die licht van gewicht is en een zeer hoge werklast heeft.
  • BOW PRO Boosted Boegschroef (serie) – Een nieuwe boegschroef met een extra functie.
  • Harken SnubbAir - Een combinatie tussen een lier, ratelblok en keerblok met vele potentiele toepassingen.
  • CLEAR CRUISE (AR) - Augmented Reality-display (video-display): live navigatie-objecten op Axiom HD-videodisplay.
  • SPOT X - Biedt 2-weg satellietcommunicatie zodat men verbonden kan blijven met familie, vrienden en collega's wanneer men buiten het mobiele bereik is.

Meer informatie over deze en andere nieuwe producten op de HISWA is te vinden op www.hiswarai.nl/innovaties/nieuwe-producten/. De winnaar wordt tijdens de opening van HISWA 2019 op woensdag 6 maart bekendgemaakt.

Augmented Reality 

Voor het eerst in het bestaan van de HISWA kunnen bezoekers ook boten bewonderen door middel van augmented reality. Diverse boten zijn in 3D gevisualiseerd in de echte wereld, waaronder een catamaran en een motorboot. Bezoekers gebruiken hiervoor hun eigen telefoon en maken zo kennis met deze nieuwe geavanceerde techniek.

Blok: Google Adsense responsive middenin artikel
Google AdSense for Motorboot.nu responsive

NIEUW: Toys & Tenders

Op de 50.000m² tellende beursvloer kan de bezoeker ook watertanden bij de nieuwe Toys & Tenders. Op deze grote stand in hal 7 kan de bezoeker terecht voor nog meer speelgoed voor op het water. Zo krijgt onder andere het ‘Curf e-surfboard’, een universeel uniek elektrisch surfboard, hier een podium. Ook de ‘Narke’, ‘s werelds eerste elektrische jet ontworpen voor massaproductie, is hier van dichtbij te bewonderen. Wat de bezoeker ook echt niet mag missen is de spectaculaire sub 'C-Explorer 3' met panoramisch uitzicht onder water.

HISWA Hebbeding

Ook de reeds bekendgemaakte nominaties voor de publieksprijs van de HISWA Hebbeding verkiezing, producten die het varen een stukje leuker of makkelijker maken, krijgen een plaats in het HISWA InnovationLAB en zijn daar te bewonderen en aan de schaffen. Dit zijn de Flextrash, Floating Serrated Knife, boek: Samen de boot in, Solarpuff-lantaarn, Wysi® Wipe en de Cape Horn Sails Portemonnee. Meer informatie over deze producten is te vinden op www.hiswarai.nl/hebbeding. Consumenten kunnen nog t/m 5 maart een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete product. De winnaar van de consumentenprijs wordt tijdens de opening van HISWA 2019 bekend gemaakt.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show 

De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland. Met honderden boten, een uitgebreid aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en een boordevol kennis- en activiteitenprogramma is de HISWA de perfecte start van het nieuwe watersportseizoen voor iedere (aankomend) watersporter. De HISWA vindt plaats van woensdag 6 t/m zondag 10 maart 2019 in RAI Amsterdam.