Gebruikerslogin

Grote impuls voor infrastructuur Belgische Maasplassen

afbeelding van raimond
Story topic: 

Luchtfoto MaasplassenDe gemeente Kinrooi en jachthavenbeheerder Marec gaan samen 4,3 miljoen euro investeren in de infrastructuur rond jachthaven De Spaanjerd. Door het gebied aantrekkelijker te maken, hopen ze nieuwe investeerders aan te trekken. Dankzij de nieuwe infrastructuur kunnen er bijvoorbeeld vakantiehuisjes komen aan de oevers of in het water.

Vandaag ligt de jachthaven van Kinrooi er wat verdoken bij. Weggestopt achter hoge bomenrijen. Dat moet veranderen, zo vindt de gemeente. De jachthaven moet de trekker worden voor het hele gebied. Daarom steken gemeente en Marec (Maaslandse Recreatiecentra) samen 4,3 miljoen euro in de herinrichting van het watersportgebied. De gemeente maakt daarvoor de 2,3 miljoen euro vrij die ze kreeg uit de overschot van het grindfonds en Marec doet daar nog eens 2 miljoen bij. Het gemeentegeld zal gebruikt worden voor de omgevingswerken, terwijl Marec zal investeren in de overige infrastructuurwerken.

Het resultaat moet een volledige ontsluiting voor het gebied worden, zodat in de hele zone rond de jachthaven nieuwe projecten op poten kunnen worden gezet. De gemeente denkt bijvoorbeeld aan vakantiehuisjes in het water en een betere accommodatie aan het dagstrand.

Bron: Nieuwsblad.be