Gebruikerslogin

Nautische domotica op een Raspberry Pi

afbeelding van raimond
Story topic: 

Raspberry Pi 2Dit jaar (2015) wil ik een aantal zaken aan boord proberen te automatiseren. In eerste instantie zal ik vooral gegevens gaan uitlezen en deze opslaan om later te kunnen gebruiken. De bedoeling is dat het eerste begin de accu's zijn evt. gecombineerd met het automatisch uitlezen van de inhoud van water-, vuilwater- en dieseltank.

Ik wil dit realiseren met behulp van een Raspberry Pi. Een Raspberry Pi is een apparaat dat zeer klein is (creditcard-formaat), zeer weinig stroom verbruikt en ook nog eens zeer goedkoop. Deze creditcard-formaat computer is speciaal gemaakt om dit soort "zelfbouw"-projecten te stimuleren. Dit allemaal vanuit de open source gedachte, ofwel delen wat je doet zodat anderen dit ook kunnen gebruiken of zelfs verbeteren.

In de loop van dit jaar zal ik mijn vorderingen op deze site plaatsen, waar mogelijk voorzien van foto's en natuurlijk uitleg hoe je dit zelf kunt nabouwen.

1 Extra voordeel: een Raspberry Pi is heel makkelijk in te zetten als mediaspeler, dus... dit jaar zijn we gelijk voorzien van de nieuwste films, tv-series etc. terwijl we op het water vertoeven!