Gebruikerslogin

Problemen in Groningen seizoen 2004 :-(

afbeelding van dopey

Ik las net op internet het volgende over Groningen en dat terwijl ik dit seizoen toch Groningen eens had willen bezoeken :cry: :

[quote]
[b]KNELPUNTEN PROVINCIE GRONINGEN TIJDENS VAARSEIZOEN[/b]

Watersporters die het komend vaarseizoen door de provincie Groningen willen varen, moeten rekening houden met diverse knelpunten. Het Winsumerdiep is het gehele seizoen niet bevaarbaar. Het is ter hoogte van Winsum afgesloten in verband met werkzaamheden aan het Schaphalsterzijl. De afsluiting duurt van 15 maart tot en met 15 oktober, precies het hele vaarseizoen.

Ook de sluis bij Oosterdijkshorner Verlaat in de Westerwijtwerdermaar in Ten Boer blijft voor watersporters gestremd. De deur van de sluis ligt er al twee jaar uit. De deur was dusdanig verrot, dat het gevaar opleverde voor passerende schepen. Het waterschap Noorderzijlvest en de provincie Groningen zijn nog aan het ruziën over wie de kosten moet betalen.

Watersporters ondervinden eveneens problemen bij één van de oudere bruggen over het Hoendiep. De brug kan niet meer open, nadat een vrachtwagen ondanks het verbod voor zwaar verkeer over de brug was gereden. Zeilboten kunnen daardoor niet meer via het Hoendiep naar het Van Starkenborgkanaal.
Wie met een staande mast vanuit de stad Groningen over het Winschoterdiep naar Nieuw Statenzijl wil, moet bij de Gideonbrug 24 uur van tevoren bellen. Er is daar geen brugbediening op zaterdag. (Yolande Wals)
[/quote]

Forums: